Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΙΑΧΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ “SCHOOL EDUCATION” ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΔΙΑΧΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ “SCHOOL EDUCATION” ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Erasmus+ “SchoolEducation” στη Βαρσοβία της Πολωνίας, με τον βιολόγο εκπαιδευτικό Πετρίδη Κωνσταντίνο και μια ομάδα τεσσάρων μαθητών/-τριών της Γ΄ Γυμνασίου και μιας μαθήτριας της Β΄ Γυμνασίου. Η κινητικότητα που ήταν υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε από τις 19/05/2024 έως και τις  25/05/2024 με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από το 1, 3ο , 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, το 5ο Γυμνάσιο Θήβας και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κυριακίου.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα με τις δραστηριότητες  και φωτογραφικό υλικό.

Φιλοξενία Ισπανών μαθητών και εκπαιδευτικών με το πρόγραμμα Erasmus+ της ΔΔΕ Βοιωτίας

Φιλοξενία Ισπανών μαθητών και εκπαιδευτικών με το πρόγραμμα Erasmus+ της ΔΔΕ Βοιωτίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που διοργανώνει η ΔΔΕ Βοιωτίας, φιλοξενήσαμε από 13/5 ως και τις 19/5 Ισπανούς μαθητές και εκπαιδευτικούς από το σχολείο Garbi Pere Verges της Βαρκελώνης.

Οργανώσαμε ποικίλες δράσεις σχετικές με το θέμα του προγράμματος που αφορούσε το φυσικό περιβάλλον και τις τέχνες, αλλά και δραστηριότητες γνωριμίας με την Ιστορία και τον Πολιτισμό στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

Βίντεο με στιγμιότυπα της φιλοξενίας και των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν.

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ – 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ – 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς-με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» οργανώνουν συνάντηση των μαθητών του σχολείου με τη συγγραφέα Βέρα Πρατικάκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στις 10.30 πμ. στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές θα συζητήσουν με τη συγγραφέα με αφορμή το βιβλίο της «Άσε με, ξέρω τι κάνω».

Υποδοχή Ισπανών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Υποδοχή Ισπανών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Το σχολείο μας υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς από την Ισπανία που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus+ .

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί από την Ισπανία παρακολούθησαν μαθήματα σε τμήματα της Α΄και Β΄τάξης. Στη συνέχεια στην αίθουσα Θεάτρου έγινε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του σχολείου μας από Θεατρική και χορευτική ομάδα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος με χειροποίητα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που προσφέρθηκαν από γονείς και εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου.

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή των Ισπανών εκπαιδευτικών στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας παιδιών και εφήβων «Διώνη»

Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας παιδιών και εφήβων «Διώνη»

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της Γ τάξης για το πρόγραμμα Διώνη. Tο πρόγραμμα «Διώνη» για την Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας Παιδιών και Εφήβων αφορά προληπτικές εξετάσεις για την έγκαιρη ανίχνευση και πρώιμη παρέμβαση προβλημάτων υγείας και ανάπτυξης παιδιών και εφήβων και την κατάρτιση του «Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή» (Α.Δ.Υ.Μ).

Αφορά τις παρακάτω ηλικιακές ομάδες μαθητών

-τα παιδιά των παιδικών σταθμών για την κατάρτιση του Α.Δ.Υ.Μ εγγραφής σε Νηπιαγωγείο
-στη λήξη του Νηπιαγωγείου, για Α.Δ.Υ.Μ. εγγραφής στη Α ́ Δημοτικού,
-στη λήξη της Γ ́ Δημοτικού για Α.Δ.Υ.Μ. εγγραφής στη Δ ́ Δημοτικού
-στη λήξη της Στ ́ Δημοτικού για Α.Δ.Υ.Μ. εγγραφής στη Α ́ Γυμνασίου και
-στη λήξη της Γ ́ Γυμνασίου για Α.Δ.Υ.Μ. εγγραφής στη Α ́ Λυκείου

Δείτε παρακάτω τα έγγραφα που αφορούν το πρόγραμμα:

ΕΝΤΥΠΟ 4 – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΟ 2 – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΤΥΠΟ 1 – ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ 3 – ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (ΑΔΥΜ) (2)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σας ανακοινώνουμε ότι στον 11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ που πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο μαθητής του σχολείου Ανδρίτσος Ιωάννης, πήρε το πρώτο βραβείο στον εν λόγω διαγωνισμό.

 Η εκδήλωση απονομής των  βραβείων στους διακριθέντες του 11ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής Γυμνασίου και του 33ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής Λυκείου των σχολείων της Αττικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, ώρες 10:00-13:00 στην συνεδριακή αίθουσα του ΚΥΒΕ Περιστερίου, Εθνάρχου Μακαρίου & Κηφισού 1, Περιστέρι.

 Στους 83ους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ΘΑΛΗΣ, στον 12ο Διαγωνισμό Ευάγγελος Σταμάτης Ι, και στον 5ο Διαγωνισμό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» διακρίθηκαν οι μαθητές: 

 Παπαχαραλάμπους Μαρία του Β1

Δήμτσας Μιχαήλ του Β2,

Ζυγούρης Μιχαήλ του Β3

Ανδρίτσος Ιωάννης του Γ2

 Η τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11-11-2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στις 7.00 μ.μ.

 Θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: “Μελετώντας σήμερα τα μαθηματικά του αύριο”, από τηΧουλιάρα Σιδερά Παναγιώτα, Διευθύντρια ΠΕ Βοιωτίας

 Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Βοιωτίας της ΕΜΕ, Βελαώρας Γιάννης, Ατματζίδου Αικατερίνη, Πρόεδρος ΕΜΕ Βοιωτίας και Γραμματέας ΕΜΕ Βοιωτίας αντίστοιχα.

 Σημείωμα Διευθυντή:

Συγχαρητήρια και πολλές ευχές αρμόζουν στους μαθητές μας για τις μεγάλες τους επιτυχίες στους διαγωνισμούς αυτούς που απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις, ικανότητες, διάβασμα και αυτοσυγκέντρωση. Συγχαρητήρια, όμως, και στο σύνολο των συμμαθητών τους στο σχολείο γιατί τους παρείχαν με την στάση τους και το γνωστικό περιβάλλον που συνδιαμόρφωσαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν αυτές τις ικανότητες και να επικεντρωθούν στις δύσκολες απαιτήσεις που επιβάλουν αυτοί οι διαγωνισμοί. Πρωτίστως, όμως, τα συγχαρητήρια ανήκουν στους καθηγητές τους των μαθηματικών κ.  Γεωργαντά Ελισάβετ και Ρέππα Αθηνά και της φυσικού Σακκά Παναγιούλα, αλλά και στους υπόλοιπους καθηγητές του σχολείου που συνέβαλαν στην ευρύτερη μορφωτική τους συγκρότηση, την βαθύτερη προϋπόθεση για την επιτυχία σε οποιονδήποτε γνωστικό κλάδο. Η πραγματική τιμή πρέπει, όμως,να αποδοθεί στο ίδιο το σχολείο, τον χώρο που συνθέτει όλες αυτές τις δυνατότητες και τις προσφέρει στους μαθητές.

Διαλέξεις στη Λιβαδειά “Ταξιδεύοντας μέσα στο ηλιακό μας σύστημα”

Διαλέξεις στη Λιβαδειά “Ταξιδεύοντας μέσα στο ηλιακό μας σύστημα”

Αγαπητοί γονείς και μαθητές

Σας προτείνουμε μια σειρά από διαλέξεις με θέμα : “Ταξιδεύοντας μέσα στο ηλιακό μας σύστημα” ,  που θα πραγματοποιηθούν στην Λιβαδειά το ακαδημαϊκό έτος 2023-24. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και επιστημονικά υπεύθυνος ο Καθ. Λουκάς Βλάχος ( Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου) ,τον οποίο είχαμε την τιμή  να φιλοξενήσουμε σε εκδήλωση του σχολείου μας στο παρελθόν.

***Το πρόγραμμα των διαλέξεων θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο σε αρχείο pdf.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ-“ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία.

Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία.

Το πρόγραμμα «Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία» υλοποιήθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς (αίθουσα θεάτρου) και στην αίθουσα Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας σε συνεργασία με το Μουσικό σχολείο Λιβαδειάς.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν δύο ημέρες. Έτσι, στις 28/02/2023 και 01/03/2023 το 3ο Γυμνάσιο συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό. Στο επίκεντρο του προγράμματος ήταν η όπερα «Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» του Κορνήλιου Σελαμσή, σε λιμπρέτο της Αλεξάνδρας Κ*, βασισμένο στο πρωτότυπο κείμενο των Ανρί Μεγιάκ και Λυντοβίκ Αλεβύ ενώ τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Γιάννης Καλαβριτινός.

Η παράσταση τοποθέτησε το μύθο της Ωραίας Ελένης στη σημερινή εποχή και μέσα από αυτόν πραγματεύτηκε  ζητήματα έμφυλων στερεοτύπων, ρόλων και ταυτοτήτων, τα οποία συνιστούν σημαντικό μέρος της σύγχρονης προβληματικής των εφήβων. Στη δράση αυτή  έλαβαν μέρος 75 μαθητές του σχολείου από όλες τις τάξεις .Οι περισσότεροι ήταν από τη Β’ Γ/σιου λόγω θεματικής ταύτισης με τη διδακτέα ύλη στο μάθημα «Αρχαία Ελληνικά Ομηρικά Έπη-Ιλιάδα» .

Μπορείτε να δείτε το υλικό από την εκδήλωση σαρώνοντας το QR code που παραθέτουμε:

QRCODE Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ

Η διαφορετικά εδώ μπορείτε να δείτε την διαδραστική αφίσα στο padlet

Έγινε με το Padlet
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ: ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ: ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την ψηφιακή αφίσα της εκδήλωσης. Με κλικ πάνω στα γράμματα θα εμφανιστούν οι λεπτομέρειες και επιπλέον υλικό.

afisa-mk

Οι συντελεστές της εκδήλωσης:

Η Χορωδία του σχολείου

Αλιάι Θεοδώρα, Ανδρέου Παναγιώτης, Ανδρίτσος Ιωάννης, ΒάγγουΣπυρέτα, Γεωργίου Δημήτριος, Γερασίμου Ολυμπία, Γεωργίου Εύη, Γιαννάκη Ελένη, ΓιαχρίτσηΜαριτίνα, Δελή Γεωργία, Δήμου Ζαχαρούλα, Ζαλοκώστα Ιωάννα, Ζαχαροπούλου Δανάη, Ζητουνιάτη Μυρτώ, Καντά Όλγα, Καντά Σοφία, Καραγιαννίδη Άερτεμις, Καρατζάς Λουκάς, Κοτσώνας Αλέξανδρος, Κοτσώνας Ηλίας, Κοτσικόνα Ελεάννα, Κουρεντή Ελένη, Κωστοπούλου Αλεξάνδρα, Λιάκου Αργυρία, Λουριδάς Κωνσταντίνος, Μπαχλαβά Ζωή, Παλληκαροπούλου Λυδία, Σακίρα Σούλα, Σανιδά Κωνσταντίνα

Διδασκαλία χορωδίας:Δέσποινα Ασπράκη, καθηγήτρια μουσικής.

Η Βοιωτική Χορωδία Λιβαδειάς «Χρυσόστομος Σμύρνης» (τμήμα)

Αναστασίου Ελένη, Βαγενά Ιωάννα, Ζεϊνη Μήνα, Ηλιάδη Άννα, Καλλιαντάση Χρύσα, Λύτρα Καλή, Μαργέτη Καίτη, Μπιτζελέκη Αθηνά, Παφύλας Σπύρος, Πεθαίνος Κωνσταντίνος, Φραγκούλη Ιωάννα.

Η Ορχήστρα του σχολείου:

 • Φραγκιαδάκης Μανούσος, βιολί
 • ΒάγγουΣπυρέτα, φλάουτο
 • Θεοδούσης Αλέξανδρος, κλασσική κιθάρα
 • Καραγιαννίδη Άρτεμις, πιάνο
 • Παλληκαροπούλου Λυδία, πιάνο
 • Ανδρίτσος Ιωάννης, πιάνο

Η Ομάδα Χορού του σχολείου

Ανέστη Θωμαΐς, Αντωνίου Δανάη,Βάγια Άννα, Γερασίμου Αναστασία, Γεωργίου Δημήτριος, ΓιαχρίτσηΜαριτίνα, Δελή Γεωργία, Δήμου Ζαχαρένια, Καραγιαννίδη Άρτεμις, Κοσμά Αναστασία, Λιόντου Έφη, Λουριδάς Κωνσταντίνος, Μετάνι Μελίνα, Μπράλιου Αικατερίνη, ΝτέμουΔέσποινα, Παναγιώτου Μαρία, Πανουργιά Ελένη, Πανουργιά Λήδα, Σούλου Αικατερίνη

Καθοδήγηση:Γεωργία Παπανικολάου, φιλόλογος και Παναγιούλα Σακκά, φυσικός.  

Αφηγητές των ημερολογίων και των ιστορικών κειμένων

 • Ανδρίτσος Ιωάννης
 • Θειακούλη Κατερίνα
 • Καραγιαννίδη Άρτεμις
 • Κοτσώνας Αλέξανδρος
 • Μακρόπουλος Σπύρος
 • Παγγός Βάιος

Αφηγητές των λογοτεχνικών κειμένων

 • Μπαχλαβά Μαρία
 • Παπαϊωάννου Μυρτώ

Επιμέλεια κειμένων:Φαρδέλα Μαρία

Εικαστικό εργαστήρι του σχολείου

 • Σχεδιασμός αφίσας:Γιαννάκη Ελένη–Τσάγκας Χρήστος
 • Έκθεση έργων και φωτογραφιών: Χρήστος Τσάγκας, καθηγητής Εικαστικών

Τα ημερολόγια ήταν των φαντάρων του μετώπου Χρήστου Καραγιάννη, οπλίτη από το Στεβένικο Λιβαδειάς και του Δεκανέα Πυροβολικού Γιάννη Κουτσονικόλα από την Αράχοβα

—Το κείμενο για τον Ποντιακό Ελληνισμό είναι του Ανδρίτσου Ιωάννη που βραβεύτηκε στον 9ο Διεθνής Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού» που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 και για το οποίο βραβεύτηκε και το σχολείο μας

Τα ιστορικά κείμενα είναι του Μ. Λυμπεράτου, Διδάκτορα Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διευθυντή του σχολείου και όπως και το κείμενο για την αποκατάσταση  των Προσφύγων, μια εργασία που υποβλήθηκε στο 3ο Πανελλαδικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Χαλκίδα, στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2023.

Ευχαριστούμε τους κ. Κωνσταντίνο Πεθαίνο και Χρυσούλα Καλλιαντάση για τα παραδοσιακά μικρασιασιατικά τραγούδια που τραγούδησαν στην εκδήλωση μας και την μικρή μας μαθήτρια Ιωάννα Ζαλοκώστα που τραγούδησε το τραγούδι «μενεξέδες και ζουμπούλια».

Ευχαριστούμε την κ. Γερακοπούλου Βασιλεία, καθηγήτρια Τεχνολογίας που ανέλαβε τα ηχητικά της εκδήλωσης

Ιδιαίτερα μνεία πρέπει να γίνει και στην συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που μας προμήθευσε τις παραδοσιακές στολές της Μικράς Ασίας με τις οποίες χόρεψαν  οι μαθητές μας.

Αλλά ευχαριστούμε κυρίως τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου που τραγούδησαν, χόρεψαν και αφηγήθηκαν μια καθοριστική στιγμή της ιστορίας της χώρας μετά από εκτεταμένες πρόβες και προεργασία στα ιστορικά θέματα της περιόδου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους θεατές της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεώργιος, η βουλευτής του νομού Γιώτα Πούλου, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς Λεωνίδας Διαμαντής, ο εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδέων  Ιωάννης Αποστόλου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς με επικεφαλής την πρόεδρο Αθηνά Τσίγκα, ο Παναγιώτης Ιωάννου που μας προμήθευσε το ημερολόγιο του συγγενή του Χρήστου Καραγιάννη, καθηγητές  και γονείς των μαθητών και πλήθος κόσμου.