Κατηγορία: ΘΕΑΤΡΙΚΑ

Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία.

Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία.

Το πρόγραμμα «Η όπερα διαδραστικά στα σχολεία» υλοποιήθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς (αίθουσα θεάτρου) και στην αίθουσα Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας σε συνεργασία με το Μουσικό σχολείο Λιβαδειάς.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν δύο ημέρες. Έτσι, στις 28/02/2023 και 01/03/2023 το 3ο Γυμνάσιο συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό. Στο επίκεντρο του προγράμματος ήταν η όπερα «Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» του Κορνήλιου Σελαμσή, σε λιμπρέτο της Αλεξάνδρας Κ*, βασισμένο στο πρωτότυπο κείμενο των Ανρί Μεγιάκ και Λυντοβίκ Αλεβύ ενώ τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Γιάννης Καλαβριτινός.

Η παράσταση τοποθέτησε το μύθο της Ωραίας Ελένης στη σημερινή εποχή και μέσα από αυτόν πραγματεύτηκε  ζητήματα έμφυλων στερεοτύπων, ρόλων και ταυτοτήτων, τα οποία συνιστούν σημαντικό μέρος της σύγχρονης προβληματικής των εφήβων. Στη δράση αυτή  έλαβαν μέρος 75 μαθητές του σχολείου από όλες τις τάξεις .Οι περισσότεροι ήταν από τη Β’ Γ/σιου λόγω θεματικής ταύτισης με τη διδακτέα ύλη στο μάθημα «Αρχαία Ελληνικά Ομηρικά Έπη-Ιλιάδα» .

Μπορείτε να δείτε το υλικό από την εκδήλωση σαρώνοντας το QR code που παραθέτουμε:

QRCODE Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ

Η διαφορετικά εδώ μπορείτε να δείτε την διαδραστική αφίσα στο padlet

Έγινε με το Padlet
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 το Σχολείο, στα πλαίσια της παράδοσης που έχει δημιουργήσει, ενημερώνει για θέματα θεατρικής αγωγής στα πλαίσια του προγράμματος θεατρικής παιδείας που εκπονεί, και πραγματοποιεί πρόβες με σκοπό τα ανεβάσει θεατρική παράσταση με το έργο του Δ. Ψαθά «Φον Δημητράκης». Η δραστηριότητα αυτή αναπτύσσεται στο θέατρο του σχολείο κατά βάση τα πρωινά της εκάστοτε Κυριακής.