Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Μαθητές μικροί ιστορικοί – Γνωριμία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Μαθητές μικροί ιστορικοί – Γνωριμία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

«Μαθητές μικροί ιστορικοί – Γνωριμία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο»

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία και οι περιορισμοί στον τρόπο  λειτουργίας των σχολικών μονάδων , οι  μαθητές μας ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα διερευνητικής μάθησης της ιστορίας που είχε ξεκινήσει 3 χρόνια πριν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελέτης και Ερευνών « Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στην 1η φάση του προγράμματος οι μαθητές επεξεργάστηκαν το αρχειακό υλικό που περιείχε η μουσειοσκευή που μας στάλθηκε από το Ίδρυμα και έτσι είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον άνθρωπο , τον επαναστάτη  , τον πολιτικό  και τον διπλωμάτη Ελ. Βενιζέλο.

Στη 2η φάση μετατρέψαμε τη Βιβλιοθήκη του σχολείου σε ένα μικρό μουσείο και οι μαθητές της ομάδας έγιναν ξεναγοί ! Εκθέσαμε μέρος του υλικού της μουσειοσκευής και για δυο μέρες τα παιδιά ξεναγούσαν κατά τμήμα τους συμμαθητές τους . Το ενδιαφέρον όλων των μαθητών για αυτή την πρωτότυπη διαδικασία ήταν μεγάλο . Άκουσαν με προσοχή όσα τους έλεγαν οι « ξεναγοί» τους και περιεργάστηκαν με ενδιαφέρον τα αντικείμενα.

Στην 3η και τελική φάση σε συνεργασία και με τη χορωδία του σχολείου οργανώθηκε μια  ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση  στη Θεατρική μας αίθουσα την Τετάρτη 25/ 5/2022. Οι μαθητές παρουσίασαν σύντομα όσα είχαν μάθει συνδυάζοντας την αφήγηση , τη δραματοποίηση και το τραγούδι .
Η εκδήλωσή μας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο : ο συνταξιούχος συνάδελφος κ. Σαλούστρος  μας τίμησε με την παρουσία του και  ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό ένα εξαιρετικό ριζίτικο τραγούδι!
Τον ευχαριστούμε θερμά , όπως και τους μαθητές μας και όλους όσοι μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες μας!

Ευχαριστούμε επίσης  την ενορία του Αγίου Γεωργίου που παραχώρησε στο σχολείο μας την κάλπη, την οποία αφιλοκερδώς κατασκεύασαν οι μηχανουργοί κ. Τριαντάφυλλος Καγιάς και Κων/νος Λούλος. Κατασκευάστηκε για να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν μία εικόνα του τρόπου διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα από το 1864 μέχρι και το 1910 με τη χρήση σφαιριδίων.

Τέλος ευχαριστούμε τη συνάδελφο  κ. Καρατσώλη η οποία με το βίντεο που μας ετοίμασε δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να πάρει μία γεύση από την τελική εκδήλωσή μας.

Εδώ το βίντεο ή σαρώστε το QR Code στην παρακάτω εικόνα με το κινητό σας.

Ας κρατήσουν οι χοροί…

Ας κρατήσουν οι χοροί…

Ας κρατήσουν οι χοροί…
Η χορευτική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στην πανελλήνια συνάντηση μαθητικών και μουσικών σχημάτων που έγινε στη Αριδαία Πέλλας, στις 11και12 Απριλίου.
Παρουσιάσαμε χορούς της Ρούμελης αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Συνεχίζουμε δυναμικά για την τελική μας παράσταση..!!
          Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Παπανικολάου Γ.
Σακκά Π.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στη βιβλιοθήκη του σχολείου η συνάντηση της συγγραφέως κ. Αγγελικής Δαρλάση με τους μαθητές   της Λέσχης Ανάγνωσης που είχαν διαβάσει

το εξαιρετικό βιβλίο της « Όταν έφυγαν τα` αγάλματα» ,   μια ιστορία για τη φιλία, την ταυτότητα, τη  διαφο-ρετικότητα, την ανάγκη διατήρησης της μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

¨Έγινε  μια  πλούσια συζήτηση με τις απόψεις και  τα ερωτηματικά  των παιδιών πάνω στα θέματα που θίγονται που έδωσε την ευκαιρία στη συγγραφέα να   ξεδιπλώσει  τα γεγονότα της εποχής και να μιλήσει  για τα πραγματικά περιστατικά που αφηγείται στο βιβλίο της. Παράλληλα ,στο προβολικό μηχάνημα παρουσιάζονταν ενδιαφέρουσες εικόνες από την  κατάχωση, απόκρυψη και εντέλει τη διάσωση των αρχαιοτήτων του Εθνικού Μουσείου λίγο πριν την εισβολή του Άξονα στη χώρα μας, με την πρόνοια, τις φροντίδες και την ευθύνη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας αλλά και των εργατών, των τεχνιτών, των υπαλλήλων και των φυλάκων του Μουσείου· ακόμη και εθελοντών.

Επιπλέον η κ. Δαρλάση μοιράστηκε με τους μαθητές τα μυστικά της συγγραφικής της διαδρομής και ενίσχυσε τη φιλαναγνωσία τους. Τη διοργάνωση και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν  οι φιλόλογοι  Δρακουλάκη Κων/να και  Φαρδέλα Μαρία σε συνεργασία με τo Δ/ντή της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς κ. Λεωνίδα Διαμαντή

Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών), Παραστατικές Τέχνες (Μ.Α. στο The Royal Central School of Speech and Drama) και δημιουργική γραφή (σε Αθήνα και Λονδίνο) σκηνοθέτησε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, performances, devised και promenade παραστάσεις. Δούλεψε επίσης σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2000, με θεατρικά έργα αποσπώντας βραβεύσεις και διακρίσεις σε θεατρικούς διαγωνισμούς συγγραφής θεατρικών έργων. Λίγα χρόνια αργότερα (2004) ήρθε και το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά και νέους «Ονειροφύλακες» που τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο. Ακολούθησαν κι άλλα βιβλία κι άλλα θεατρικά έργα που έφεραν μαζί τους διακρίσεις, βραβεύσεις και πολλή αγάπη από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες (και θεατές). Καλεσμένη του The Greek play project συμμετέχει, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο Τhink Τank θεατρικών συγγραφέων σε διεθνές πρόγραμμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Θεάτρων. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας θεάματος Η Άλλη Πλευρά και της δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik. Διδάσκει θέατρο και δημιουργική γραφή (σε μικρούς και μεγάλους) και φυσικά… γράφει.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

 ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΑΓΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με ειδικό αφιέρωμα στην ιστορία της Λιβαδειάς την περίοδο της Κατοχής

Με τη συμβολή των μαρτυριών-αφηγήσεων  των Μ.  Μακρή και  Π. Καθάριου

Και τη συμμετοχή της Χορωδίας και της Ομάδας Χορού

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στις 8.30 π.μ, στην αίθουσα Θεάτρου του Γυμνασίου μας

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

ομιλία κ.Λουκά Βλάχου στο 3ο Γυμνάσιο :Δημιουργία, δομή και εξέλιξη του Σύμπαντος

ομιλία κ.Λουκά Βλάχου στο 3ο Γυμνάσιο :Δημιουργία, δομή και εξέλιξη του Σύμπαντος

Το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς διοργανώνει διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου προς τους μαθητές του, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10.30 πμ με θέμα:

Δημιουργία, δομή και εξέλιξη του Σύμπαντος

Την διάλεξη θα δώσει  ο Λουκάς Βλάχος καθηγητής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

H Κοσμολογία είναι η επιστήμη που μελετά το σύμπαν ως σύνολο. Χρησιμοποιώντας την επιστημονική μέθοδο, προσπαθεί να ανιχνεύσει την δημιουργία του, την σημερινή του δομή και την εξέλιξή του. Όπως όλες οι επιστήμες, η κοσμολογία δημιουργεί υποθέσεις και θεωρίες για το σύμπαν  οι όποιες κάνουν συγκεκριμένες προβλέψεις για φαινόμενα που μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε με παρατηρήσεις. Με βάση πάντα τις παρατηρήσεις, οι θεωρίες μπορεί να απορριφτούν ή να τροποποιηθούν έτσι ώστε να ερμηνεύσουν τα δεδομένα. Σήμερα η επικρατέστερη θεωρία για τη δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος είναι η θεωρία της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ.  Στη διάλεξη θα παρουσιάσουμε τη θεωρία αυτή και τις παρατηρήσεις που τη στηρίζουν αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να ερμηνεύσει τις νεώτερες παρατηρήσεις. Τέλος θα συζητήσουμε τους περιορισμούς που θέτουν τα σύγχρονα πειράματα σε όλες τις θεωρίες για το σύμπαν αλλά και τις δικές σας ερωτήσεις και ανησυχίες σε θέματα που συνδέονται με τη σύγχρονη κοσμολογία.

[1] Ο Λ. Βλάχος είναι καθηγητής αστροφυσικής στο Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ (http://www.astro.auth.gr/~vlahos). Απέκτησε το πτυχίο Φυσικής από το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. το 1972 με άριστα και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Maryland , Η.Π.Α., όπου και απέκτησε τα πτυχία M.Sc. (1976) και Ph.D. (1979). Από το 1981 μέχρι το 1985 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Maryland και ήταν υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούσε η NASA. Το 1985 επέστρεψε στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ., όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

1. ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

8/6/2018

2. ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

8/6/2018

3. ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

8/6/2018

4. ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

8/6/2018

5. ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

8/6/2018

6. ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

8/6/2018

7. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

14/6/2018

8. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

14/6/2018

9 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

14/6/2018

10 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

14/6/2018

11 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

14/6/2018

12 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

14/6/2018

13 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

14/6/2018

14
ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Την παρασκευή 7/4  ,πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 3ο γυμνάσιο Λιβαδειάς  ,η ημέρα σταδιοδρομίας ,στην οποία έλαβαν μέρος οι μαθητές της Γ γυμνασίου, και επαγγελματίες της πόλης της Λιβαδειάς.

 

 

1 001

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΓΙΑ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΓΙΑ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΓΙΑ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και το  3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς οργανώνουν συνάντηση  των μαθητών του σχολείου με τη συγγραφέα  Μάγια Δεληβοριά.

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017  στο  χώρο του σχολείου.

 

Οι μαθητές  θα συζητήσουν με τη συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή το βιβλίο της «?Ενας άγγελος στο ταβάνι μου».

ΑΦ

 

 

Μάγια Δεληβοριά

 

ΜΔ

 Η Μάγια Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της.

Σπούδασε κλασικό τραγούδι και πιάνο στο Αττικό Ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα σε θερινά τμήματα του Πανεπιστημίου της Λυόν και της Βαρσοβίας ως υπότροφος της πολωνικής κυβέρνησης.
Από το 1995 εργάζεται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, όπου διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος Δεσμοί, το υπουργείο Παιδείας, το δήμο Βύρωνα, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον απόδημο ελληνισμό, την Παιδική Σκηνή Αερόπλοιο, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιού και Εφήβου, το περιοδικό Νέα Οικολογία.
Από το 2002 εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ηλιούπολης διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους.

Έχει τιμηθεί με τρία κρατικά βραβεία θεατρικών έργων για παιδιά:
Ο ιππότης της αγάπηςΑ΄ Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά 2002, που κυκλοφορεί ως μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Κέδρος, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων στο Βερολίνο (Inter-play Europe) το Μάιο του 1998 και στην Αυστραλία το 1999. Παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γωνιάδη το 2011.
Η αλφαβήτα της εφηβείαςΒ΄ Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά2008 και εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά ενώ το 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σε συγγραφέα εφηβικού ή νεανικού μυθιστορήματος 2012.
Αδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημέναΓ΄ Κρατικό Βραβείο 2009.

Aπό τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα βιβλία της:
O ιππότης της αγάπης
Η αλφαβήτα της εφηβείαςΑδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημένα
Ένας άγγελος στο ταβάνι μου

Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση

Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση

_Θ+¬_Β_Κ+++¦+-+¦+χ _Δ_Ζ+_+υ+__Ε+__Δ+_1

Μια πολύ όμορφη βραδιά ήταν χθες 17 – 12 – 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, όπου πραγματοποιήθηκε η «Χριστουγεννιάτικη χορωδιακή συνάντηση».

 Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς όπου οι μαθητές  μας για μια ακόμη φορά μας έκαναν υπερήφανους αποδεικνύοντας  ότι τα σχολεία μπορεί να είναι κέντρα δημιουργίας πολιτισμού. Ακολούθησε η Χορωδία του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Σαλαμίνας ?Ο ΑΠΟΛΛΩΝ? και η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας -Αχαΐας. Η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς ?ΕΡΚΥΝΑ? που ήταν και συνδιοργανώτρια με τον Δήμο Λεβαδέων πήρε σειρά για να μας μαγέψει, όπως πάντα. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο καθώς πήραν θέση στη σκηνή και τραγούδησαν όλες οι χορωδίες μαζί.