Κατηγορία: Σχολικά προγράμματα

Η εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων για την κομποστοποίηση και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Η εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων για την κομποστοποίηση και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Στις 14 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμος Λεβαδέων πραγματοποίησε εκδήλωση για την ενημέρωση των δημοτών του αναφορικά με τη κομποστοποίηση, την διανομή κάδων κομποστοποίησης, τις διαφορετικές πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων και την ανακύκλωση. Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου, στα πλαίσια του προγράμματος της με τίτλο «το Περιβάλλον που θέλω», ενεργοποιούμενη σε πρακτικές αύξησης των υλικών προς ανακύκλωση, έλεγχο της υπερκατανάλωσης-υπερπαραγωγής απορριμμάτων και γνώση και αναγνώριση των σημάτων ανακύκλωσης, συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή με ομάδα μαθητών του σχολείου.
Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα παραστατικό δρώμενο για την διαδικασία διαλογής στην πηγή των οικιακών απορριμμάτων και την τοποθέτηση τους στους αντίστοιχους κάδους, τραγούδησαν με την συνοδεία κιθάρας, έπαιξαν κουκλοθέατρο με ανακυκλώσιμα υλικά, εξέθεσαν σε video μέρος της δραστηριότητας τους. Ήταν, μάλιστα, οι μαθητές μας που μοίρασαν τους κλήρους για την επιλογή αυτών που θα προμηθεύονταν τους πρώτους 60 κάδους.
Ήταν κοινή η αναγνώριση από τους παρευρισκόμενους της προσπάθειας του σχολείου να συμβάλει στην πληροφόρηση και την ενεργοποίηση των πολιτών και να υποστηρίξει την ένταξη των συμπολιτών μας σε ομάδες και δράσεις εθελοντικής αναφοράς γύρω από τα ζητήματα του αστικού περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λιβαδειάς. Γιατί, όπως, πολλές φορές ειπώθηκε το έργο αυτό είναι υπόθεση, κυρίως, των νέων πολιτών της και ακόμα καλύτερα των μαθητών των σχολείων.

Στο 3ο Γυμνάσιο χορεύουμε παραδοσιακά…….

Στο 3ο Γυμνάσιο χορεύουμε παραδοσιακά…….

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων οργανώσαμε τη χορευτική μας ομάδα  και με πυξίδα την αγάπη μας για το λαϊκό πολιτισμό μας επιχειρούμε ένα ταξίδι στον αχανή ωκεανό της μουσικής και χορευτικής παράδοσης του λαού μας.

Μια φορά την εβδομάδα συναντιόμαστε, δίνουμε τα χέρια στον κύκλο του χορού και γεμίζει η ψυχή μας, το σώμα μας και ο νους μας  μουσικές, ρυθμούς, στίχους, κίνηση.

Στόχος μας , μέσα από το ταξίδι μας,  να μάθουμε να τραγουδάμε και να χορεύουμε παραδοσιακά  και αυτά να τα κάνουμε  γνωστά και σε όλους τους συμμαθητές μας, προπάντων όμως θέλουμε να γίνουμε μια ομάδα που αγαπάμε, σεβόμαστε, υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και… ………… περνάμε   όμορφα !!

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Παπανικολάου Γεωργία

Σακκά Παναγιούλα