Η εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων για την κομποστοποίηση και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Η εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων για την κομποστοποίηση και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Στις 14 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμος Λεβαδέων πραγματοποίησε εκδήλωση για την ενημέρωση των δημοτών του αναφορικά με τη κομποστοποίηση, την διανομή κάδων κομποστοποίησης, τις διαφορετικές πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων και την ανακύκλωση. Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου, στα πλαίσια του προγράμματος της με τίτλο «το Περιβάλλον που θέλω», ενεργοποιούμενη σε πρακτικές αύξησης των υλικών προς ανακύκλωση, έλεγχο της υπερκατανάλωσης-υπερπαραγωγής απορριμμάτων και γνώση και αναγνώριση των σημάτων ανακύκλωσης, συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή με ομάδα μαθητών του σχολείου.
Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα παραστατικό δρώμενο για την διαδικασία διαλογής στην πηγή των οικιακών απορριμμάτων και την τοποθέτηση τους στους αντίστοιχους κάδους, τραγούδησαν με την συνοδεία κιθάρας, έπαιξαν κουκλοθέατρο με ανακυκλώσιμα υλικά, εξέθεσαν σε video μέρος της δραστηριότητας τους. Ήταν, μάλιστα, οι μαθητές μας που μοίρασαν τους κλήρους για την επιλογή αυτών που θα προμηθεύονταν τους πρώτους 60 κάδους.
Ήταν κοινή η αναγνώριση από τους παρευρισκόμενους της προσπάθειας του σχολείου να συμβάλει στην πληροφόρηση και την ενεργοποίηση των πολιτών και να υποστηρίξει την ένταξη των συμπολιτών μας σε ομάδες και δράσεις εθελοντικής αναφοράς γύρω από τα ζητήματα του αστικού περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λιβαδειάς. Γιατί, όπως, πολλές φορές ειπώθηκε το έργο αυτό είναι υπόθεση, κυρίως, των νέων πολιτών της και ακόμα καλύτερα των μαθητών των σχολείων.

Comments are closed.