Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ EΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+CLICHE

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ EΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+CLICHE

Το 1ο ΓΕ.Λ Λιβαδειάς, ως σχολείο συντονιστής, σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Βοιωτίας, διοργανώνει εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+CLICHE με θέμα:
«Η ζώσα παράδοση σε 6 χώρες της Ευρώπης: Έρευνα και Αποθήκευση σε ψηφιακό αποθετήριο, Ενσωμάτωση στην τυπική εκπαίδευση, Αξιοποίηση μέσω νεοφυών επιχειρήσεων (start -ups), εφαρμογών (apps) ή παιχνιδιών, Διαμεσικές ιστορίες, Πολιτιστικός δρόμος».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 9.00 έως 15.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες στα αγγλικά και εργαστήρια στα ελληνικά και αγγλικά.
Μπορούν να την παρακολουθήσουν πενήντα (50) εν ενεργεία εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μόνιμοι & αναπληρωτές) και στελέχη εκπαίδευσης, καθώς επίσης και γονείς ή φορείς στον τομέα του πολιτισμού, τουρισμού και του δημιουργικού κλάδου (creative industries).
Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και υποβολής ερωτημάτων προς τις/τους εισηγητές/τριες.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα έως και 30-11-2021. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

https://tinyurl.com/cran8fax

Κατά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα περιορισμού της πανδημίας (επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης κατά τους τελευταίους 6 μήνες, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, χρήση προστατευτικής μάσκας).
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+CLICHE οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς.

Προσκεκλημένοι ομιλητές/τριες
Ολυμπία Ορφανίδου, Λύκειο Αγίου Αντωνίου, Λεμεσός ,Κύπρος
Τίτλος: ICH and Maths / Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και Μαθηματικά
Γιώργος Φούντζουλας, Δάσκαλος παραδοσιακών χορών
Τίτλος: ICH and Traditional Dance/ Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και Παραδοσιακοί Χοροί
Ομιλητές/ τριες
Bulgaria — Elena Sayanova — Razlog Vocational High School ‘Nicola Stoychev’
Cyprus-Annette Nikolaou Evangelou–Acropolis Lyceum
Estonia–Maria Jefimova–Tallinna Tõnismäe Reaalkool
Lithuania– Gitana Kaupiene–Kedaniai Sviesioji Gymnasium
Slovenia– Marta Strmec–Srednja Sola Crnomelj
Greece–3rd High School of Levadia
Greece–1st General Lyceum of Levadia
Εργαστήρια
Estonia–Victoria Eurich – Doll Making – Old Believers
Greece–Ελπίδα Γεωργοπούλου Βαρθολομάτου-Παραδοσιακά μοτίβα πάνω σε τσάντες
Greece–Γιώργος Φούντζουλας – Παραδοσιακοί Χοροί
Greece–Γιάννης Γιοβανούδης– Cocktails με τσίπουρο, μαστίχα, τσιχλόφουσκα, γκαζόζα και δυόσμο.
Δείτε στο παρακάτω αρχείο την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων για την κομποστοποίηση και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Η εκδήλωση του Δήμου Λεβαδέων για την κομποστοποίηση και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Στις 14 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμος Λεβαδέων πραγματοποίησε εκδήλωση για την ενημέρωση των δημοτών του αναφορικά με τη κομποστοποίηση, την διανομή κάδων κομποστοποίησης, τις διαφορετικές πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων και την ανακύκλωση. Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου, στα πλαίσια του προγράμματος της με τίτλο «το Περιβάλλον που θέλω», ενεργοποιούμενη σε πρακτικές αύξησης των υλικών προς ανακύκλωση, έλεγχο της υπερκατανάλωσης-υπερπαραγωγής απορριμμάτων και γνώση και αναγνώριση των σημάτων ανακύκλωσης, συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή με ομάδα μαθητών του σχολείου.
Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα παραστατικό δρώμενο για την διαδικασία διαλογής στην πηγή των οικιακών απορριμμάτων και την τοποθέτηση τους στους αντίστοιχους κάδους, τραγούδησαν με την συνοδεία κιθάρας, έπαιξαν κουκλοθέατρο με ανακυκλώσιμα υλικά, εξέθεσαν σε video μέρος της δραστηριότητας τους. Ήταν, μάλιστα, οι μαθητές μας που μοίρασαν τους κλήρους για την επιλογή αυτών που θα προμηθεύονταν τους πρώτους 60 κάδους.
Ήταν κοινή η αναγνώριση από τους παρευρισκόμενους της προσπάθειας του σχολείου να συμβάλει στην πληροφόρηση και την ενεργοποίηση των πολιτών και να υποστηρίξει την ένταξη των συμπολιτών μας σε ομάδες και δράσεις εθελοντικής αναφοράς γύρω από τα ζητήματα του αστικού περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λιβαδειάς. Γιατί, όπως, πολλές φορές ειπώθηκε το έργο αυτό είναι υπόθεση, κυρίως, των νέων πολιτών της και ακόμα καλύτερα των μαθητών των σχολείων.

Στο 3ο Γυμνάσιο χορεύουμε παραδοσιακά…….

Στο 3ο Γυμνάσιο χορεύουμε παραδοσιακά…….

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων οργανώσαμε τη χορευτική μας ομάδα  και με πυξίδα την αγάπη μας για το λαϊκό πολιτισμό μας επιχειρούμε ένα ταξίδι στον αχανή ωκεανό της μουσικής και χορευτικής παράδοσης του λαού μας.

Μια φορά την εβδομάδα συναντιόμαστε, δίνουμε τα χέρια στον κύκλο του χορού και γεμίζει η ψυχή μας, το σώμα μας και ο νους μας  μουσικές, ρυθμούς, στίχους, κίνηση.

Στόχος μας , μέσα από το ταξίδι μας,  να μάθουμε να τραγουδάμε και να χορεύουμε παραδοσιακά  και αυτά να τα κάνουμε  γνωστά και σε όλους τους συμμαθητές μας, προπάντων όμως θέλουμε να γίνουμε μια ομάδα που αγαπάμε, σεβόμαστε, υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και… ………… περνάμε   όμορφα !!

Υπεύθυνες καθηγήτριες

Παπανικολάου Γεωργία

Σακκά Παναγιούλα

ERASMUS+ (2017)

ERASMUS+ (2017)

Τo σχολείο μας κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στη Βασική Δράση 1/ΚΑ1 Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων, Προγράμματος ERASMUS+ ,τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης με τιτλο:

H δημιουργικότητα στη διδασκαλία και τη μάθηση με χρήση Τ.Π.Ε. :H ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας 

Το παραπάνω σχέδιο που εκπονήθηκε απο την κ. Κορέλη Ελένη ,κ. Ρέπα Ελένη και κ.Θηβαίο Λουκά , έλαβε από τους εξωτερικούς αξιολογητές βαθμολογία 73,47 (βάση 60/100) ,αλλά λόγω περιορισμένης χρηματοδότησης παραμένει στη λίστα επιλαχόντων.