Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ERASMUS+ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ERASMUS+ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Το σχολείο μας φιλοξένησε σήμερα Παρασκευή 19/4/2024 δεκατρείς μαθητές/τριες και τους συνοδούς καθηγητές τους από 6 σχολεία της Ρουμανίας , στο πλαίσιο την διαπίστευσης Erasmus+ που διαθέτει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ JOB SHADOWING ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ JOB SHADOWING ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΝΗΣΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

Το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς συμμετείχε, με την εκπαιδευτικό Σακκά Παναγιούλα, στη δραστηριότητα παρακολούθησης εργασίας (Job Shadowing) που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας στο πλαίσιο της διαπίστευσης Erasmus+ με θέμα την «Βιωσιμότητα στην τάξη και στην καθημερινή ζωή».

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στα Κανάρια Νησιά (νησί Lanzarote) από 8-12 Απριλίου 2024 στα εκπαιδευτικά ιδρύματα φιλοξενίας:

IES PUERTO DEL CARMEN (High School) και

C.E.I.P. CONCEPTION ROD IGUEZ ARTILES (Primary school).

Υποδοχή Ισπανών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Υποδοχή Ισπανών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Το σχολείο μας υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς από την Ισπανία που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus+ .

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί από την Ισπανία παρακολούθησαν μαθήματα σε τμήματα της Α΄και Β΄τάξης. Στη συνέχεια στην αίθουσα Θεάτρου έγινε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του σχολείου μας από Θεατρική και χορευτική ομάδα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος με χειροποίητα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που προσφέρθηκαν από γονείς και εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου.

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή των Ισπανών εκπαιδευτικών στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

ERASMUS+ TEAM WORK TRAINING COURSES MADRID 2024

ERASMUS+ TEAM WORK TRAINING COURSES MADRID 2024

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ συμμετείχε σε κινητικότητα και παρακολούθησε επιμορφωτικά μαθήματα με θέμα “Team work”  στην Μαδρίτη από 28/1/24 έως 3/2/24 η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Κα Κατερίνα Καρατσώλη .Κατόπιν έγινε διάχυση των αποτελεσμάτων της επιμόρφωσης στον σύλλογο του σχολείου μας.

Δείτε την παρουσίαση ΕΔΩ

TEAM WORK MADRID 2024 (1)

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας ρομποτικής στην έκθεση World of Robots

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας ρομποτικής στην έκθεση World of Robots

Η ομάδα ρομποτικής του 3ου Γυμνασίου την Τετάρτη 20-12-2023 επισκέφθηκε την έκθεση World of Robots παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

 Μέσω της ξενάγησης οι μαθητές/τριες  ανακάλυψαν  τον κόσμο των ρομπότ προσφέροντας τους μία συναρπαστική και διαδραστική εμπειρία . Εντυπωσιάστηκαν από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Metal Alien και το WALL·E, καθώς επίσης και τα πιο γνωστά ρομπότ από τις αγαπημένες μας ταινίες blockbuster. Περιηγήθηκαν στις μοναδικές εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και έζησαν μια απόλυτη εμπειρία στη μεγαλύτερη έκθεση ρομπότ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OPEN LAB -ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OPEN LAB -ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η Ομάδα ρομποτικής επισκέφθηκε  το εργαστήριο Ανοιχτών Τεχνολογιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη ΔΔΕ Βοιωτίας. Οι μαθητές/τριες   κατασκεύασαν το 1ο τους robot και σε επόμενη επίσκεψη θα το προγραμματίσουν. Επίσης παρακολούθησαν 3D εκτύπωση.

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ

 Την  Πέμπτη 27  Απριλίου   2023 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στη βιβλιοθήκη του σχολείου η συνάντηση της συγγραφέως κ. Λίλης  Λαμπρέλλη  με τους μαθητές  της  Γ΄ τάξης που είχαν διαβάσει το εξαιρετικό βιβλίο της     «Έντεκα μέρες του Απρίλη 1826 » .    Το βιβλίο  αποτελεί μικρό χρονικό μιας μεγάλης στιγμής της Ελληνικής Επανάστασης και της ευρωπαϊκής ιστορίας:  εννιά μέρες πριν και δύο μετά την Έξοδο του Μεσολογγίου μέσα από τα μάτια ενός εφήβου , του Μάρκου του Γελεκτσή , που σπρώχτηκε με τη βία στην ενηλικίωση εκείνες τις δραματικές μέρες.

 Τα παιδιά  ανατρέχοντας   μαζί με  τη συγγραφέα  στα συγκλονιστικά εκείνα γεγονότα  που με τόση πίκρα και χιούμορ, απελπισία και αγωνιστικότητα , μαυρίλα αλλά και δίψα για ζωή   αποδίδονται στο βιβλίο της,  πραγματικά προσέγγισαν την ατμόσφαιρα της πολιορκίας  και της Ηρωικής Εξόδου .

Επιπλέον η κ. Λαμπρέλλη ,που πέραν της συγγραφικής της διαδρομής  είναι και εξαίρετη αφηγήτρια  λαϊκών παραμυθιών  , διηγήθηκε κάποια από αυτά στα παιδιά δείχνοντας ότι τα λαϊκά παραμύθια υποστηρίζουν μια βαθιά αλήθεια μέσα από μια παμπάλαια ιστορία που μοιάζει ανώδυνη και ίσως «σουρεαλιστική»  , για να αντέξουμε – κι εμείς που μιλάμε κι αυτός που ακούει – το βάρος αυτής της αλήθειας που κάποιες φορές μας ξεπερνάει. Και τελικά ότι μας διδάσκουν όλα τα σπουδαία της ζωής ` τη συμφιλίωση με την απώλεια, τη φθορά και τον θάνατο, την αλληλεγγύη, την αυτονομία, την υγιή κοινωνικότητα χωρίς κανενός είδους ανταγωνισμό (οι άνθρωποι δεν είμαστε εμπορικές επιχειρήσεις),την  ταπεινότητα , την ελπίδα, τη δύναμη της ζωής, τη δύναμη της αγάπης…..

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία και το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την κ. Λαμπρέλλη  αλλά και το Δ/ντή της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς κ. Λεωνίδα Διαμαντή για την καθοριστική του συμβολή στην διοργάνωσή της.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν  οι φιλόλογοι  Δρακουλάκη Κων/να και  Φαρδέλα Μαρία.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

 

Την Δευτέρα 29-5-2023  το απόγευμα,  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών του σχολείου μας , με τον υπεύθυνο ΣΕΠ της ΔΔΕ Βοιωτίας κ. Παπαγεωργίου Γεώργιο. Η ενημερωτική συνάντηση έγινε  στα πλαίσια της δράσης ” Οι δρόμοι μετά το Γυμνάσιο”. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιλογές μετά την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και τις προοπτικές των επιλογών αυτών. Αναπτύχθηκε διάλογος βάσει ερωτημάτων  που τεθήκαν . Ο εποικοδομητικός  προβληματισμός βοήθησε στην διευκρίνηση θεμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς

Στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος ERASMUS+ΚΑ1 με τίτλο “Climate Literacy- Thinking out of the box”που υλοποίησε το σχολείο μας στην Ισλανδία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την διάχυση των αποτελεσμάτων σε εκπαιδευτικούς ,μαθητές και γονείς.

Την παρουσίαση των εργασιών του προγράμματος θα την δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/presentation/d/1lQizuPbabPneP0aqboEPf0GQewWe_8zI/edit?usp=share_link&ouid=101584157867889753924&rtpof=true&sd=true

 

H χορευτική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς στο Ναύπλιο

H χορευτική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς στο Ναύπλιο

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της χορευτικής ομάδας του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 4 Μάϊου 2023 το Ναύπλιο.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής περιηγήθηκαν στο φρούριο του Παλαμιδίου, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο “Β.Παπαντωνίου” και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου  ¨”Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της  Παλιγγεννεσίας” κάνοντας ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

Παπανικολάου Γεωργία

Σακκά Παναγιούλα

Αγραφιώτη Λουίζα