Μαθητές μικροί ιστορικοί – Γνωριμία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Μαθητές μικροί ιστορικοί – Γνωριμία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο

«Μαθητές μικροί ιστορικοί – Γνωριμία με τον Ελευθέριο Βενιζέλο»

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία και οι περιορισμοί στον τρόπο  λειτουργίας των σχολικών μονάδων , οι  μαθητές μας ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα διερευνητικής μάθησης της ιστορίας που είχε ξεκινήσει 3 χρόνια πριν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελέτης και Ερευνών « Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στην 1η φάση του προγράμματος οι μαθητές επεξεργάστηκαν το αρχειακό υλικό που περιείχε η μουσειοσκευή που μας στάλθηκε από το Ίδρυμα και έτσι είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον άνθρωπο , τον επαναστάτη  , τον πολιτικό  και τον διπλωμάτη Ελ. Βενιζέλο.

Στη 2η φάση μετατρέψαμε τη Βιβλιοθήκη του σχολείου σε ένα μικρό μουσείο και οι μαθητές της ομάδας έγιναν ξεναγοί ! Εκθέσαμε μέρος του υλικού της μουσειοσκευής και για δυο μέρες τα παιδιά ξεναγούσαν κατά τμήμα τους συμμαθητές τους . Το ενδιαφέρον όλων των μαθητών για αυτή την πρωτότυπη διαδικασία ήταν μεγάλο . Άκουσαν με προσοχή όσα τους έλεγαν οι « ξεναγοί» τους και περιεργάστηκαν με ενδιαφέρον τα αντικείμενα.

Στην 3η και τελική φάση σε συνεργασία και με τη χορωδία του σχολείου οργανώθηκε μια  ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση  στη Θεατρική μας αίθουσα την Τετάρτη 25/ 5/2022. Οι μαθητές παρουσίασαν σύντομα όσα είχαν μάθει συνδυάζοντας την αφήγηση , τη δραματοποίηση και το τραγούδι .
Η εκδήλωσή μας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο : ο συνταξιούχος συνάδελφος κ. Σαλούστρος  μας τίμησε με την παρουσία του και  ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό ένα εξαιρετικό ριζίτικο τραγούδι!
Τον ευχαριστούμε θερμά , όπως και τους μαθητές μας και όλους όσοι μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες μας!

Ευχαριστούμε επίσης  την ενορία του Αγίου Γεωργίου που παραχώρησε στο σχολείο μας την κάλπη, την οποία αφιλοκερδώς κατασκεύασαν οι μηχανουργοί κ. Τριαντάφυλλος Καγιάς και Κων/νος Λούλος. Κατασκευάστηκε για να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν μία εικόνα του τρόπου διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα από το 1864 μέχρι και το 1910 με τη χρήση σφαιριδίων.

Τέλος ευχαριστούμε τη συνάδελφο  κ. Καρατσώλη η οποία με το βίντεο που μας ετοίμασε δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να πάρει μία γεύση από την τελική εκδήλωσή μας.

Εδώ το βίντεο ή σαρώστε το QR Code στην παρακάτω εικόνα με το κινητό σας.

Comments are closed.