Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην βιβλιοθήκη του σχολείου, στις 21 Μαρτίου 2019, η εκδήλωση μας για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Ομιλητής ήταν ο τοπικός ποιητής και λογοτέχνης Γεώργιος Μπίμης.

 Aφού προηγήθηκαν 3 τραγούδια μελοποιημένης ποίησης με την συνοδεία κιθάρας από τον μουσικό του σχολείου μας κ. Αποστόλου Θανάση, για τα οποία τραγούδησαν μαθητές της χορωδίας του σχολείου, έγινε η παρουσίαση του ποιητή από τον Διευθυντή του σχολείου, με κοινό 90 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου.

Αφού ο λογοτέχνης εξήγησε πως συντελείται το λογοτεχνικό φαινόμενο και εξέθεσε τα χαρακτηριστικά της ποίησης του, παρουσίασε στο προβολικό μηχάνημα καλλιτέχνες που έχουν μελοποιήσει τα τραγούδια του (Φάμπα, Θαλασσινός κ.α). Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, όπου και εξετάστηκε τι είναι εκείνο που κάνει κάποιον ποιητή, πως εκφέρεται ο ποιητικός λόγος και τι ρόλο μπορεί να παίξει η ενασχόληση με την ποίηση στην βελτίωση της γλωσσικής και επικοινωνιακής ικανότητας ενός μαθητή.

Ο Γεώργιος Μπίμης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έχει εκδώσει  τρεις ποιητικές συλλογές («Μνήμες της Πέτρας και της Συλλογής», «τα Λυρικά» και «Ο Χρόνος και οι Πληγές») και έχει συμμετάσχει και βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις στην Λιβαδειά, την Λεμεσό (Κύπρου), στην UNESCO (Κεφαλονιάς-Ιθάκης), Λευκάδα, Σπάτα κλπ. Σε στίχους του έχει γράψει μουσική η Εύα Φάμπα,  ο Αλέξανδρος Χατζηνικολιδάκης και ο Παντελής Θαλασσινός.

Ο Διευθυντής

Comments are closed.