ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στη βιβλιοθήκη του σχολείου η συνάντηση της συγγραφέως κ. Αγγελικής Δαρλάση με τους μαθητές   της Λέσχης Ανάγνωσης που είχαν διαβάσει

το εξαιρετικό βιβλίο της « Όταν έφυγαν τα` αγάλματα» ,   μια ιστορία για τη φιλία, την ταυτότητα, τη  διαφο-ρετικότητα, την ανάγκη διατήρησης της μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

¨Έγινε  μια  πλούσια συζήτηση με τις απόψεις και  τα ερωτηματικά  των παιδιών πάνω στα θέματα που θίγονται που έδωσε την ευκαιρία στη συγγραφέα να   ξεδιπλώσει  τα γεγονότα της εποχής και να μιλήσει  για τα πραγματικά περιστατικά που αφηγείται στο βιβλίο της. Παράλληλα ,στο προβολικό μηχάνημα παρουσιάζονταν ενδιαφέρουσες εικόνες από την  κατάχωση, απόκρυψη και εντέλει τη διάσωση των αρχαιοτήτων του Εθνικού Μουσείου λίγο πριν την εισβολή του Άξονα στη χώρα μας, με την πρόνοια, τις φροντίδες και την ευθύνη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας αλλά και των εργατών, των τεχνιτών, των υπαλλήλων και των φυλάκων του Μουσείου· ακόμη και εθελοντών.

Επιπλέον η κ. Δαρλάση μοιράστηκε με τους μαθητές τα μυστικά της συγγραφικής της διαδρομής και ενίσχυσε τη φιλαναγνωσία τους. Τη διοργάνωση και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν  οι φιλόλογοι  Δρακουλάκη Κων/να και  Φαρδέλα Μαρία σε συνεργασία με τo Δ/ντή της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς κ. Λεωνίδα Διαμαντή

Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών), Παραστατικές Τέχνες (Μ.Α. στο The Royal Central School of Speech and Drama) και δημιουργική γραφή (σε Αθήνα και Λονδίνο) σκηνοθέτησε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, performances, devised και promenade παραστάσεις. Δούλεψε επίσης σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2000, με θεατρικά έργα αποσπώντας βραβεύσεις και διακρίσεις σε θεατρικούς διαγωνισμούς συγγραφής θεατρικών έργων. Λίγα χρόνια αργότερα (2004) ήρθε και το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά και νέους «Ονειροφύλακες» που τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο. Ακολούθησαν κι άλλα βιβλία κι άλλα θεατρικά έργα που έφεραν μαζί τους διακρίσεις, βραβεύσεις και πολλή αγάπη από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες (και θεατές). Καλεσμένη του The Greek play project συμμετέχει, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο Τhink Τank θεατρικών συγγραφέων σε διεθνές πρόγραμμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Θεάτρων. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας θεάματος Η Άλλη Πλευρά και της δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik. Διδάσκει θέατρο και δημιουργική γραφή (σε μικρούς και μεγάλους) και φυσικά… γράφει.

Comments are closed.